Navštíveno 2045x

Ac se docela v teto problematice orientuji, tak bych rad znal nazory majitelu, nebo jeste lepe lidi, kteri maji moznost primeho srovnani plazmovych TV. Pokud tady nekdo takovy je... ;) (TunerNumeroDue?)
Otec se rozhodl po dlouhe dobe vymenit svou CRT TV NOKIA 4:3 87cm (docela macek). Takze resime aktualne nahradu.
LCD, LED s papirovymi 10 000 000:1 a podobne pokusy o kvalitni obraz nepripadaji v uvahu.
Aktualni nabidku plazmovych TV mam docela osahanou. (virtualne - google). Prispevku na ruznych forech jsem precetl tolik, ze zacinam mit pochyby o tom, zda jsem vubec delal spravne, protoze me pronasleduje myslenka, ze opravdu vse uz je dnes jen drsna spotrebka a kvalitni, spolehlive, bezvadne zbozi ani koupit nejde. Na kazdy typ clovek najde kritiku, ale bohuzel se nejedna o problem jednoho kusu, ale vetsinou o cele serie.
Vyrobci jsou dnes uz jen 3 (Panasonic, LG, Samsung) ... pokud mi neco neunika.
Celkove bych povazoval Panasonic, za znacku, ktera je o krok na pred. ...Spravne?
Pozadavky na TV jsou:
- 50" a vice
- Co nejlepsi kvalita obrazu (2D)
- pokud mozno antireflexni ochrana
To znamena, ze vse ostatni je nepodstatne... (3D, kvalita zvuku, podpora USB, DLNA, internet.)
TV stejne bude jako "monitor", zdroj signalu je HD satelit (skylink), MMC.
O zvuk se stara AVR.
Vzdalenost od TV je 3,5-4m, proto 50"+.
Kandidati:
Panasonic TX-P50G30E
LG 60?? (60PV250,60PK250,60PZ250)
Predpokladam, ze Panasonic bude mit asi kvalitnejsi obraz, ale mam obavu, ze 50" bude malo na tu vzdalenost.
Jediny kandidat v 60" a cene kolem 30 000,- je prave LG. Bohuzel prilis informaci jsem nevygooglil, takze nevim jak si LG vedou v techto 60" modelech.
Predem diky za vase nazory...
Na tu vzdalenost bude 50" akorat. Ono sise pises zdroj signalu HD skylink, ale kolik jich je opravdu HD (myslim i zdroj). Drtiva vetsina je jen prepocitano na HD.

15.09.2011, 08:37 |
nome no myslím že všichni tady ti řeknou to stejné tzn. abys koupil toho paňáka
Podle mě by ta 50" stačila, zas tak moc daleko nesedí :) aby když tam pustí něco jinýho než HD, tak to nebylo moc "kostičkatý" z ty vzdalenosti :) Volil bych toho Panasonica, měl jsem ho na krámě a supr, za ty peníze :) ale jak si psal, všechno je to dneska spotřební zboží, vydrží to nějakej ten rok a pak musíš koupit novou, protože oprava se fakt většinou nevyplatí :)
Nebude to kostickaty, tv uz to umi dobre profiltrovat. Ja koukam ze 3m na 42" panaka a treba DVB-T naprosto v pohode, zadne kosticky.

15.09.2011, 09:20 |
jackobo | Upraveno: 2011-09-15 09:21:24
plasmy LG neznam, mam doma naky trapny LG 42" LCD a nestezuju si (i normal SD signal z caa ani ne 3m vklidu, HD/FHD ani ne z 2m). Nicmene kdybych to chtel vylozene na filmy a nemit platno/projektor tak du rozhodne do Panak plasma, takze byt tebou du do te Panasonic TX-P50G30E (take by me ale zajimalo jak jsou na tom ty 60" LG).
Pokud sedí na 3,5m a budou koukat hlavně na SD obraz (DVB-T) tak s klidem 50" víc ne. Pokud bude hlavní náplň HD a sedí spíše k těm 4m, tak 60"
Viděl jsem obě, Panasonic má kontrast a černou, ale i to LG nechodí zle a prodali jsme jich taky už pár proto toho kdo chce levnou 60" je to prostě bez konkurence.
Poruchovost tím že opravdu vše je dnes spotřebka je buď a nebo a většinou pak odchází zdroje což je rozumně opravitelné. U LG jsem měl asi dva případy panelů v záruce, buď pruhy a nebo jiskření v černé barvě :-/ ale to bylo u 42" model 2009/10...

15.09.2011, 11:38 |
hanzz Na jaře jsem kupoval 42¨ plasmu s cenou do 15t Kč. I ze zdrojů z tohoto fóra jsem byl rozhodnutý pro Panasonic. U svého dvorního elektroprodejce jsem věnoval poměrně dlouhou dobu zkoušení tří TV, které vyhovovali požadavkům, každá byla od jednoho z posledních tří výrobců (přesné typy si už nevybavím). Zkoušel jsem různé zdroje signálu, hrál jsem si s nastavením obrazu, od fabrickýho po ruční korekce a podobně. Nakonec jsem koupil LG (tuším 42PJ650), která měla pro moje oko nejlepší podání barev, šedá je krásně neutrálně šedá, ne šedozelená nebo šedomodrá, pleťovky jsou reálné, ostatní barvy umírněné a věrohodné. Výbava pro mne naprosto vyhovující. Výhodou byl oproti konkurenci případný servis u mne doma, takže žádný tahání TV zpět do prodejny. A velkým plusem je bezrámový design, který je skvělý na údržbu a hlavně díky krycímu sklu odolný proti dovádějícím dětem :)
Po půl roce bych neměnil.

15.09.2011, 13:28 |
Dave0401 | Upraveno: 2011-09-15 13:33:02
Zdroj signalu je pouze kvalitni DVB-S (Skylink). Predpoklad je hlavne HD obsah, proto bude i priplatek za HD plus balik.
Takze tyto stanice:
CT HD
Nova HD
Eurosport HD
Nova Sport HD
Travel Channel HD
Penthouse HD1
NatGeo Wild HD*
NatGeo Channel HD*
Spektrum HD*
MTV Live HD*
FILMBOX HD
Discovery HD Showcase
History Channel HD
Brava HDTV
iConcerts HD*
Deluxe Lounge HD*
Unitel Classica HD*
+ dalsi stanice na okolnich satelitech (motor)
Pres MMC je k dispozici 80% filmu, koncertu, klipu v 1080p + DTS, zbytek nejake 720p, 1080i, ktere jsou na discich na NAS-ku.
Ja sleduji 100" ze vzdalenosti 3,5m cca., takze si rikam, ze 60" by mela byt lepsi (rozmerove) nez 50". Ale otazkou zustava o kolik je kvalitnejsi obraz na G30 oproti LG.
Dalsi vec, jaky je rozdil ve kvalite LG panelu, kdyz ma TV 3D a kdyz je panel pouze 2D.
Co se tyce odlesku, je LG srovnatelne s Panasonicem?
Nevite, kde na Ostravsku by bylo mozne videt tu LG? Nebo ma nekdo zkusenost, ze 50" LG, ktera je sem tam nekde vystavena, ma stejne podani obrazu jako 60"?
Tak na tu náplň tu 60" a jak říkám toho LG bych se konkrétně zde nebál, porouchat se může dnes lecos.
2D panel a 3D panel je pořád stejný, fyzicky se na panelu nic měnit nemusí, ale obvykle 3D znamená lepší výbavu TV a tady lepší videoprocesor, ale ani to není pravidlem. V tom bych neviděl nevýhodu.
Odlesk je cca. stejný, je to sklo.