Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > The NeverEnding Story - Plazma :)

o Navštíveno 2045x o
o 15.09.2011, 08:25 | Dave0401
Ac se docela v teto problematice orientuji, tak bych rad znal nazory majitelu, nebo jeste lepe lidi, kteri maji moznost primeho srovnani plazmovych TV. Pokud tady nekdo takovy je... ;) (TunerNumeroDue?)

Otec se rozhodl po dlouhe dobe vymenit svou CRT TV NOKIA 4:3 87cm (docela macek). Takze resime aktualne nahradu.

LCD, LED s papirovymi 10 000 000:1 a podobne pokusy o kvalitni obraz nepripadaji v uvahu.

Aktualni nabidku plazmovych TV mam docela osahanou. (virtualne - google). Prispevku na ruznych forech jsem precetl tolik, ze zacinam mit pochyby o tom, zda jsem vubec delal spravne, protoze me pronasleduje myslenka, ze opravdu vse uz je dnes jen drsna spotrebka a kvalitni, spolehlive, bezvadne zbozi ani koupit nejde. Na kazdy typ clovek najde kritiku, ale bohuzel se nejedna o problem jednoho kusu, ale vetsinou o cele serie.

Vyrobci jsou dnes uz jen 3 (Panasonic, LG, Samsung) ... pokud mi neco neunika.

Celkove bych povazoval Panasonic, za znacku, ktera je o krok na pred. ...Spravne?

Pozadavky na TV jsou:
- 50" a vice
- Co nejlepsi kvalita obrazu (2D)
- pokud mozno antireflexni ochrana

To znamena, ze vse ostatni je nepodstatne... (3D, kvalita zvuku, podpora USB, DLNA, internet.)
TV stejne bude jako "monitor", zdroj signalu je HD satelit (skylink), MMC.
O zvuk se stara AVR.

Vzdalenost od TV je 3,5-4m, proto 50"+.

Kandidati:
Panasonic TX-P50G30E
LG 60?? (60PV250,60PK250,60PZ250)

Predpokladam, ze Panasonic bude mit asi kvalitnejsi obraz, ale mam obavu, ze 50" bude malo na tu vzdalenost.
Jediny kandidat v 60" a cene kolem 30 000,- je prave LG. Bohuzel prilis informaci jsem nevygooglil, takze nevim jak si LG vedou v techto 60" modelech.

Predem diky za vase nazory...

o 15.09.2011, 08:33 | mrazik
Na tu vzdalenost bude 50" akorat. Ono sise pises zdroj signalu HD skylink, ale kolik jich je opravdu HD (myslim i zdroj). Drtiva vetsina je jen prepocitano na HD.
o 15.09.2011, 08:37 | nome
no myslím že všichni tady ti řeknou to stejné tzn. abys koupil toho paňáka
o 15.09.2011, 08:38 | Darker
Podle mě by ta 50" stačila, zas tak moc daleko nesedí :) aby když tam pustí něco jinýho než HD, tak to nebylo moc "kostičkatý" z ty vzdalenosti :) Volil bych toho Panasonica, měl jsem ho na krámě a supr, za ty peníze :) ale jak si psal, všechno je to dneska spotřební zboží, vydrží to nějakej ten rok a pak musíš koupit novou, protože oprava se fakt většinou nevyplatí :)
o 15.09.2011, 09:08 | mrazik
Nebude to kostickaty, tv uz to umi dobre profiltrovat. Ja koukam ze 3m na 42" panaka a treba DVB-T naprosto v pohode, zadne kosticky.
o 15.09.2011, 09:20 | jackobo | Upraveno: 2011-09-15 09:21:24
plasmy LG neznam, mam doma naky trapny LG 42" LCD a nestezuju si (i normal SD signal z caa ani ne 3m vklidu, HD/FHD ani ne z 2m). Nicmene kdybych to chtel vylozene na filmy a nemit platno/projektor tak du rozhodne do Panak plasma, takze byt tebou du do te Panasonic TX-P50G30E (take by me ale zajimalo jak jsou na tom ty 60" LG).
o 15.09.2011, 10:40 | Tuner#2
Pokud sedí na 3,5m a budou koukat hlavně na SD obraz (DVB-T) tak s klidem 50" víc ne. Pokud bude hlavní náplň HD a sedí spíše k těm 4m, tak 60"

Viděl jsem obě, Panasonic má kontrast a černou, ale i to LG nechodí zle a prodali jsme jich taky už pár proto toho kdo chce levnou 60" je to prostě bez konkurence.

Poruchovost tím že opravdu vše je dnes spotřebka je buď a nebo a většinou pak odchází zdroje což je rozumně opravitelné. U LG jsem měl asi dva případy panelů v záruce, buď pruhy a nebo jiskření v černé barvě :-/ ale to bylo u 42" model 2009/10...
o 15.09.2011, 11:38 | hanzz
Na jaře jsem kupoval 42¨ plasmu s cenou do 15t Kč. I ze zdrojů z tohoto fóra jsem byl rozhodnutý pro Panasonic. U svého dvorního elektroprodejce jsem věnoval poměrně dlouhou dobu zkoušení tří TV, které vyhovovali požadavkům, každá byla od jednoho z posledních tří výrobců (přesné typy si už nevybavím). Zkoušel jsem různé zdroje signálu, hrál jsem si s nastavením obrazu, od fabrickýho po ruční korekce a podobně. Nakonec jsem koupil LG (tuším 42PJ650), která měla pro moje oko nejlepší podání barev, šedá je krásně neutrálně šedá, ne šedozelená nebo šedomodrá, pleťovky jsou reálné, ostatní barvy umírněné a věrohodné. Výbava pro mne naprosto vyhovující. Výhodou byl oproti konkurenci případný servis u mne doma, takže žádný tahání TV zpět do prodejny. A velkým plusem je bezrámový design, který je skvělý na údržbu a hlavně díky krycímu sklu odolný proti dovádějícím dětem :)

Po půl roce bych neměnil.
o 15.09.2011, 13:28 | Dave0401 | Upraveno: 2011-09-15 13:33:02
Zdroj signalu je pouze kvalitni DVB-S (Skylink). Predpoklad je hlavne HD obsah, proto bude i priplatek za HD plus balik.

Takze tyto stanice:
CT HD
Nova HD
Eurosport HD
Nova Sport HD
Travel Channel HD
Penthouse HD1
NatGeo Wild HD*
NatGeo Channel HD*
Spektrum HD*
MTV Live HD*
FILMBOX HD
Discovery HD Showcase
History Channel HD
Brava HDTV
iConcerts HD*
Deluxe Lounge HD*
Unitel Classica HD*

+ dalsi stanice na okolnich satelitech (motor)

Pres MMC je k dispozici 80% filmu, koncertu, klipu v 1080p + DTS, zbytek nejake 720p, 1080i, ktere jsou na discich na NAS-ku.

Ja sleduji 100" ze vzdalenosti 3,5m cca., takze si rikam, ze 60" by mela byt lepsi (rozmerove) nez 50". Ale otazkou zustava o kolik je kvalitnejsi obraz na G30 oproti LG.
Dalsi vec, jaky je rozdil ve kvalite LG panelu, kdyz ma TV 3D a kdyz je panel pouze 2D.
Co se tyce odlesku, je LG srovnatelne s Panasonicem?
Nevite, kde na Ostravsku by bylo mozne videt tu LG? Nebo ma nekdo zkusenost, ze 50" LG, ktera je sem tam nekde vystavena, ma stejne podani obrazu jako 60"?
o 15.09.2011, 13:56 | Tuner#2
Tak na tu náplň tu 60" a jak říkám toho LG bych se konkrétně zde nebál, porouchat se může dnes lecos.

2D panel a 3D panel je pořád stejný, fyzicky se na panelu nic měnit nemusí, ale obvykle 3D znamená lepší výbavu TV a tady lepší videoprocesor, ale ani to není pravidlem. V tom bych neviděl nevýhodu.

Odlesk je cca. stejný, je to sklo.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.325 sekund.